Solenergi, kull eller olje? Hva vil fremtiden bringe?

Equinor skriver på sine hjemmesider at ”Solenergi er en nesten ubegrenset energikilde med et enormt potensial. Forutsatt at den globale energimiksen utvikler seg i en bærekraftig retning, vil over 20 prosent av all elektrisitet komme fra solenergi i 2050, ifølge Bloomberg NEFs New Energy Outlook (NEO) 2019”

Men vil solenergi egentlig bli verdens største energikilde? Vil det være den eneste, eller vil det komme nye kilder til energi som vi velger å bruke?

Selv om solenergi er en attraktiv og ubegrenset form for energi, så er det kostbart å sette opp solcellepanel på de rette områdene. Equinor hjelper 160 000 husstander med solenergi per dags dato. Dette er noe de vil øke i de neste årene som kommer.

Hva vil fremtiden bringe?

Det er aldri sikkert å vite hva fremtiden vil bringe for denne verden og i som har okkupert denne planeten siden tidenes morgen. Men vi vet at hvis vi ikke fornyer energikildene våre, vil jorda og populasjonen få en drastisk endring. Fortere enn vi tror. Equinor skriver på sine hjemmesider at den globale solbransjevirksomheten har vokst med omtrent 50% de siste 10 årene og antas for å være en viktig kilde til fornybar kraft med fortsatt høy vekst, spesielt i fremvoksende markeder.

Prisen på solenergi har vært høy siden det ble revolusjonert som en energikilde, men i løpet av de siste tre årene har prisen faktisk halvert. Og IEA mener den vil halveres igjen de neste tre åene igjen. Solenergi utgjør i dag rundt en prosent av verdens energimiks. Selv om solenergi er en fantastisk måte å bruke solen på, for å skape energi. Så er det ca 200 000 solcellepaneler og et område som tilsvarer ca 100 fotballbaner for å dekke behovet til 80 000 husstander.

Vil solcellepanel være den nye formen for energi i verden?

Det er uvisst hva som blir den nye energikilden de neste årene og i fremtiden, men vi kan være sikre på at det er forskere som studerer dette på daglig basis. Vi ser til Brasil, som får støtte av Equinor til å drive 160 000 husstander. Dette drives fra Apodi-solanlegget. Dette var Equinors første skritt inn i solenergi.

Vil du lese mer om solcelleanlegg og hvordan det kan bli vår nye energikilde på denne kloden, gå inn på Equinor sine hjemmesider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *